Hugo en Estrella

Eindelijk een afspraakje voor Hugo en Estrella

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Het heeft even geduurd, maar galapagosschildpadden Hugo en Estrella hebben elkaar eindelijk ontmoet. En die eerste indruk leek positief.

De 70-jarige Hugo woont al heel lang alleen in een Australische reptielenzoo. Begin 2020 zou vrouwtjesschildpad Estrella vanuit Duitsland naar Australië komen om aan hem voorgesteld te worden, maar door corona ging dat feest niet door.

Drie maanden wachten

In juni dit jaar mocht ze dan toch eindelijk naar Hugo toe, maar vanwege de lange reis moest ze eerst nog drie maanden in quarantaine. De twee dieren wachtten al zó lang op elkaar dat de verzorgers een ontmoeting via FaceTime regelden. Zelfs via de schermen was al duidelijk dat ze elkaar heel leuk vonden! 

Erg gelukkig

Vorige week konden ze elkaar dan eindelijk in de poten sluiten. Volgens hun verzorger zijn ze erg gelukkig en de hele tijd samen. De Galapagos-reuzenschildpad is een bedreigde diersoort. Daarom hopen ze bij het Reptielen Park nu dat Hugo en Estrella mini-reuzenschildpadjes gaan krijgen. 

Anderen lazen ook: Schildpadden daten via FaceTime.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook