Hond

Elke hond een paspoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Goed nieuws op Dierendag! In 2020 moet elke nieuwe hond in Nederland een paspoort hebben. In het boekje staat waar en wanneer de hond geboren is, wie de vorige eigenaren waren en van alles over de gezondheid van het dier.

De minister van Landbouw hoopt dat het verplichte paspoort helpt tegen de illegale handel in honden. Wie straks geen paspoort heeft voor een nieuwgeboren pup of geïmporteerde hond, kan een boete krijgen. 

Buitenland

Jaarlijks kopen Nederlanders zo'n 150.000 honden. Daarvan komen er ongeveer 50.000 uit het buitenland, schrijft het AD. Omdat de papieren van geïmporteerde honden vaak vervalst zijn, is het niet duidelijk of ze gezond zijn. Een risico is bijvoorbeeld dat deze honden hondsdolheid meenemen, een voor mensen dodelijke ziekte.

Sjoemelen

Door een paspoort wordt het voor handelaren en fokkers die zich niet aan de regels houden, moeilijker om te sjoemelen. De Dierenbescherming is dan ook blij met de nieuwe maatregel: 'Is er geen paspoort? Dan weet je zeker dat er iets mis is. Niet kopen dus.'

Anderen lazen ook: Joy is Dier van het Jaar 2018.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuke hond

ik vind het leuk! echt super tof!

Ik ben er mee eens dat mensen het weten dat zijn of haar hond een paspoort heeft daardoor weten ze of ze Een hond hebben met hondsdolheid meenemen, een voor mensen dodelijke ziekte.

Waarom katten niet??????? Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ik vind het wel leuk hoor, maar ja, waarom katten niet? Die zijn net zo belangrijk als honden hoor! Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.