Bumper Dier van het Jaar 2017

En de winnaar is... politiepup Bumper!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Politiepup Bumper is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017! De Rotterdamse hond versloeg dankzij zijn duizenden fans de drie andere genomineerden met een verpletterend verschil. In totaal werden er ruim 18.000 stemmen uitgebracht, een record!

Tijdens De Grote Kidsweek Dierendag nam Bumper zijn prijs in ontvangst. Bumpers eerste reactie was: ‘WOEF!’ Hij was overduidelijk heel blij met de verrassing die in zijn Dier van het Jaar-beker was verstopt: een rookworst! Gelukkig kon zijn baasje Stephan Verwegen in alle feestvreugde wel vertellen waarom Bumper een terechte winnaar is. ‘Bumper verdient de titel omdat hij aaibaar en vriendelijk is als het kan, en stoer en moedig als het moet!’

Bumper uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017

Bijzondere opleiding

Pup Bumper was nog maar zeven weken toen hij al elke dag met zijn baasje naar het werk ging. Bij de politie van Rotterdam leert hij in ongeveer twee jaar om een prima politiehond te worden. Bijzonder, want meestal leren pups dat op een speciale politiehondenschool.

Via Facebook volgen fans wekelijks Bumpers avonturen en opleiding. Inmiddels is de lieve pup uitgegroeid tot een stoere puber met prachtige puntoren. Het was de zevende keer dat Kidsweek de Dier van het Jaar verkiezing organiseert. En de eerste keer dat de winnaar zelf de prijs kwam ophalen!

Bumper uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017

KNGF juicht mee

Ook KNGF Geleidehonden kan juichen want deze stichting was als goed doel gekoppeld aan Bumper. KNGF ontvangt van Kidsweek een cheque van 2500 euro.

Aap Marria genomineerd voor Kidsweek Dier van het Jaar

Ook applaus voor…

Chimpansee Marria! Zij eindigde op de tweede plek. Bij Stichting AAP in Almere leert ze weer aap te zijn nadat ze dertien jaar bij mensen in Spanje woonde. De rest van de stemmen werd verdeeld onder de panda’s Wu Wen en Xing Ya die naar Nederland verhuisden en de haai die in de arm van Freek Vonk beet.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 11 populairste dierentuinen in Nederland of Nieuwe dieren ontdekt in Amazone.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gefeliciteerd, Bumper! Juichen

En wie heeft nu de kaarten gewonnen

Zelf had ik voor de twee panda's gekozen. Maar als nog gefeliciteerd voor politiepup Bumper!!! Juichen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.