Foto: Unsplash

Experiment: ruiken honden corona?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Op een universiteit in Amerika wordt getest hoe goed acht honden kunnen ruiken. Ze zijn niet op zoek naar hondenbrokjes. Ze speuren naar het coronavirus!

Op de universiteit van Pennsylvania in Amerika, zijn onderzoekers begonnen met een nieuwe proef. Ze onderzoeken of honden het coronavirus kunnen opsporen door de geur. Dat testen ze met acht labrador-retrievers, een kruising tussen een labrador en een golden retriever. Ook in Londen wordt getest of honden corona kunnen ruiken. 

Specifieke geur

De onderzoekers denken dat de honden het virus kunnen ruiken, omdat virussen vaak een specifieke geur verspreiden. Daarom wordt er nu getraind met plas en speeksel van corona-patiënten. Maar het is nog niet zeker of de honden het ook kunnen ruiken als het virus nog in het lichaam zit. Dat is namelijk een stuk moeilijker op te merken. 

Mensen scannen

Het is dus nog niet zeker of de honden ook echt corona kunnen opsporen, maar als het experiment slaagt kunnen ze op veel plekken worden ingezet. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post, kunnen ze dan bij ingangen gaan staan van bijvoorbeeld grote gebouwen of vliegvelden. Daar zouden ze dan wel 250 mensen per uur kunnen scannen op het virus. 

Anderen lazen ook: Hoe worden honden eigenlijk superzoekers?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.