varken feit of fabel

Feit of fabel? Een varken kan niet omhoog kijken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Toch?

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, gelooft iedereen dat het waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel? Varkens kunnen niet omhoog kijken

Heb jij een idee hoeveel zoogdieren er precies op de wereld zijn? De een zegt 4.000, een ander roept 5.500. Het zijn er in ieder geval best veel en er is veel over ze te vertellen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat de moeders hun baby's levend baren en dat ze de kleintjes voeden met melk. Varkens zijn ook zoogdieren, en het gerucht gaat dat ze niet omhoog kunnen kijken. Is dat ook waar?

Eten scharrelen

Het dier is zo gebouwd dat zijn nek omlaag staat. Best handig, want zo kan-ie beter bij de grond om zijn eten bij elkaar te scharrelen. Dus ja het is waar. Geen fabel maar een feit dus.

Anderen lazen ook: Feit of fabel? Met inktvisinkt kun je schrijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk en vooral dat jullie zo`n informatie kunnen vinden
jullie zijn een top team

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.