Beeld: Shutterstock

Filmpje: Ontsnapte chimpansee maakt fietstochtje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Chimpansee Chichi uit een dierentuin in Oekraïne heeft een spannend dagje beleefd. Ze ontsnapte, rende rond in de stad en ging op de fiets weer terug naar huis.

Chichi is een 10-jarige chimpansee die bekend staat om haar lieve, zachte karakter. Ze beleefde een heel spannend avontuur nadat ze was ontsnapt uit een dierentuin in Oekraïne.

Regenjas

Op videobeelden is te zien hoe Chichi door de straten van de stad Charkov rent. Dat is een stad waar soms zware gevechten met de Russen zijn. Dat Chichi door de straten loopt ziet er misschien best grappig uit, maar dat had voor onveilige situaties kunnen zorgen. Gelukkig wist een dierenverzorger de chimpansee tot rust te brengen. Ze ging kalm naast haar zitten en praatte met haar. Toen het begon te regenen deed ze haar felgele regenjas uit, trok die voorzichtig bij Chichi aan en gaf de chimpansee een dikke knuffel.

Terug op de fiets

Daarna werd Chichi op een fiets gehesen en terug naar de dierentuin gebracht. Daar zit ze nu weer veilig in haar verblijf. En hoe Chichi eigenlijk ontsnapte? Dat is niet duidelijk.

Anderen lazen ook: Vrouwtjesapen met goede vriendinnen leven langer

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook