Unsplash

Filmpje: wilde orka's vallen boten aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het zal je maar gebeuren: omsingeld worden door orka’s die wild je boot rammen en het roer afbijten. Het overkwam vissers voor de Spaanse en Portugese kust. Op videobeelden is te zien hoe de boten bijna kapseizen. Hellup!

Orka’s zijn grote, sterke dieren. Als ze spelen is dat al snel wild', vertelt Melvin Redeker van In de Noordzee. 'Het lijkt een groep jonge nieuwsgierige orka’s die aan het spelen is. Het is heel lastig om alle orka’s over een kam te scheren: elke groep is anders. Het is daarom niet precies te zeggen waarom deze groep dit opvallende gedrag vertoont.'

Gevaarlijk?

Volgens Redeker zijn de dieren niet gevaarlijk voor mensen: 'Ik kan me voorstellen dat speelse orka’s eng zijn als je de dieren niet kent. Maar er zijn nauwelijks verhalen bekend waarin ze boten aanvallen met slechte afloop. Ik heb zelf zonder probleem tussen jagende orka’s gezwommen. Ze zijn heel slim en kieskeurig en weten dondersgoed dat jij geen eetbare zeehond of vis bent. In het wild zullen ze daarom niet expres mensen kwaad doen.’

Op deze video zie je de actie van de orka's:

Anderen lazen ook: Filmpje: reddingsactie voor gestrande orka's

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.