Wildopvang Delft

Finn (13) in actie voor Wildopvang Delft

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De 13-jarige Finn brengt regelmatig een dier naar Wildopvang Delft. Dat doet-ie niet alleen, maar samen met zijn broers. Omdat-ie bang is dat de opvang hun deuren moet gaan sluiten schreef hij een brief aan de Gemeente Delft en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De opvang helpt namelijk ook in die gemeenten en ze mogen daarom best een steentje bijdragen vindt hij. Hij hoopt dat ze de opvang financieel willen steunen.

Lintje van de gemeente

In zijn brief (je ziet hem hieronder) laat Finn weten dat-ie samen met zijn broers, Tim (11), Thijs (9), Ian (7), regelmatig een gewond of zwak dier naar de opvang in Delft brengt. Hij schrijft: 'We worden nooit geweigerd als we vragen of we een diertje mogen brengen, de mensen die daar werken verdienen eigenlijk een lintje van de gemeente. We zouden zelfs graag in uw vergadering willen vertellen waarom wij vinden dat er geld voor de wildopvang moet komen. We willen graag helpen.'

Vijftig euro

De wildopvang zamelde zelf al geld in en kan daardoor in ieder geval tot en met april 2020 blijven bestaan. Maar er is nog meer geld nodig. Finn zegt daarover in zijn brief: 'Meestal doen we wat geld in de pot, maar ik las laatst dat voor elk dier wel vijftig euro nodig is om voor ze te zorgen.'

Kleiner leefgebied

Als de opvang sluit dan kan het zijn dat de dieren die worden gevonden doodgaan. Veel mensen willen misschien niet verder rijden om ze naar een andere opvang te brengen. Finn vindt het een taak van de mensen om voor de dieren te zorgen als ze dat zelf niet kunnen. 'Wij hebben er tenslotte ook voor gezorgd dat hun leefgebied steeds kleiner wordt. Het is niet alleen goed om voor een dier te zorgen, maar het is ook heel erg leerzaam.'Wildopvang DelftDeze gewonde egel is door Wildopvang Delft er weer bovenop geholpen.

Anderen lazen ook: Help jij jonge egels de winter door?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ken die finn hij zit naast mij en zit bij mij op school Oeps Rentweg Duimomhoog Juichen Duimomlaag Blij Vraagtzichaf

Oo dat egeltje is schattig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps