Muizen

Flinke muizenplaag in Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wie de kriebels krijgt van muizen moet nu stoppen met lezen. Inwoners van de Australische deelstaat New South Wales hebben last van een muizenplaag. Het krioelt er van de knaagdiertjes.

Muizen, muizen, overal waar je loopt. Australische boeren en inwoners zitten met hun handen in het haar vanwege de ergste muizenplaag in jaren. Boeren zien hun oogst mislukken doordat de knaagdiertjes alles aanvreten. En in ziekenhuizen zijn al drie patiënten gebeten door een muis.

Muizenplaag bestrijden met drones

De Australiërs zetten vallen, strooien gif, sluiten kierende ramen en deuren extra goed af en bewaren voedsel in stevig plastic bakken. Maar zelfs dat helpt soms niet tegen de gigantische hoeveelheid muizen. Sommige boeren gebruiken daarom drones om lokaas met gif over het land te verspreiden.

Regen voorspeld

Na jaren van droogte had het gebied deze zomer te maken met veel regen. Daardoor was er een recordoogst voor de boeren. Maar daar doen de muizen zich nu aan te goed. Komend weekend gaat het weer flink regenen en sommige plekken zullen misschien zelfs overstromen. De Australiërs hopen dat een deel van de muizen dan zal verdrinken. Maar dat is waarschijnlijk nog niet genoeg.

Anderen lazen ook: Sprinkhanenplaag: hoe kunnen deze beestjes zo enorm veel vernielen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook