Foto: Chine Nouvelle Sipa

Foto's: Olifanten maken mysterieuze trektocht door China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een groep van vijftien Aziatische olifanten zorgt voor flink wat chaos in China. De dieren sjokken al maanden door de provincie Yunnan. Veel mensen volgen de mysterieuze trektocht op de voet. 

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/2106071824De olifanten vertrokken vorig jaar uit de bossen in het zuiden van China en trekken sinds april dit jaar verder de provincie, in het zuidwesten van het land, in.

Foto: Chine Nouvelle SipaOnderweg laten ze een spoor van vernielingen achter: ze stampen ze door tuinen, lopen bomen om en eten gewassen van boeren op.

Foto: Chine Nouvelle SipaOm ervoor te zorgen dat de olifanten niemand onder de voet lopen, volgen honderden agenten de reis van de dikhuiden. Dat gebeurt met drones en warmtecamera’s.

Foto: Xinhua News Agency / eyevineDe kudde is inmiddels vlakbij de stad Kunming, zo’n vijfhonderd kilometer verderop. Daar blokkeren zestig vrachtwagens de route, zodat de dieren de stad niet in gaan. Verder worden ze weggelokt met voedsel, zoals bananen en ananassen.

Foto: Chine Nouvelle SipaWaarom de dieren op pad zijn, is een raadsel. Sommigen denken dat er te weinig eten is in hun leefgebied. Anderen denken dat ze bang zijn geworden voor boeren of zijn verdwaald.

Foto: AFPOok hun eindbestemming is onbekend. Daarom blijven agenten de kudde volgen. Op social zijn de foto’s en filmpjes inmiddels erg geliefd. Onderweg werd zelfs een kalfje geboren!

Anderen lazen ook: Nepvogels lokken bedreigde vogels naar Mauritius.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook