Foto: Najib Nafid
Dier van het Jaar

Fotoverslag: het grote Kidsweek Dier van het Jaar-feest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hoera! Schildpad Sorte en hond Baloe zijn (huis)dier van het jaar geworden. Dat werd gevierd tijdens een feestelijke prijsuitreiking in OnePlanet in Den Haag. Foto's: Najib Nafid

In OnePlanet in Den Haag was het gisteren een gezellige beestenbende. In het museum werden de prijzen voor Dier van het Jaar én Huisdier van het Jaar uitgereikt. Sorte, de tweekoppige schildpad, won een cheque van duizend euro voor een goed doel. Die gaf baasje Ruben van Schoor aan Stichting Schildpaddenopvang Nederland. Zij kunnen zo weer veel dieren helpen. Van Schoor is blij met de prijs:  ‘Het is bijzonder dat we dit nu meemaken!'

Foto: Najib Nafid

Dan tijd voor de huisdieren. Presentator Floris Göbel had speciaal zijn eigen huisdier meegenomen naar de uitreiking. Koningspython Meneer Tortellini!

Foto: Najib Nafid

Hond Baloe die 21 cavia’s redde, werd uitgeroepen tot Huisdier van het Jaar. Baasjes Hanne (11) en Otje (9) zijn erg blij dat hun hond heeft gewonnen. Otje: ‘Ik dacht: Oh nee! Is dit echt waar?’

Foto: Najib Nafid

Als prijs kregen Hanne en Otje een tekening in Disney-stijl van Baloe, gemaakt door Isa Bredt van het Instagram-account @pet_disneyfication.

Disneyfication Isa Bredt

Presentator Floris wilde daarna wel eens weten hoeveel de bezoekers in de zaal van dieren weten. In zijn dierenquiz zaten vragen over allerlei soorten dieren. Van vogelspinnen tot flamingo’s.

Foto: Najib Nafid

Na het kijken van de film Serengeti was het nog tijd voor popcorn en limonade en ging iedereen met een goed gevulde goodiebag weer naar huis!

Foto: Najib Nafid

 

Anderen lazen ook: Hoera! Schildpad Sorte is Dier van het Jaar 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook