Schildpad Prinses Máxima

Freek de Schildpad is het beste dier op social media

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Het was een spannende strijd donderdagavond: wie gingen er met de Best Social Awards 2021 naar huis? YouTubers en TikTok’ers wonnen, maar ook… Freek de Schildpad! Die werd gekroond tot beste dier op social media.

Freek de Schildpad had serieuze tegenstanders: fotomodel Claire The Bull Terrier, politiebureaukat Winston, golden retriever Barley en de katten Mies en Moof en Tofu the Floof. Via een online stream werden de winnaars van de Best Social Awards 2021 donderdagavond bekend gemaakt. En dat was in de categorie Beste Dier nog flink spannend, want Barley kreeg 21,75 procent van de stemmen en Freek de Schildpad 22,5 procent!

Bekende ouders

Freek de Schildpad is niet het meest actieve dier op Instagram. Maar er zit wel een bijzonder verhaal achter. BN’ers Nicolette van Dam en Bas Smit hadden al twee schildpadden: Fred en Corrie. In september legde Corrie drie eieren. De eerste daarvan vernoemden ze naar Freek Vonk en werd Freek de Schildpad.

Prinses Máxima

Op 8 december kwam één van de eieren uit. Het was een meisje en ze noemden haar Prinses Máxima. Want al voordat Máxima haar koppie liet zien, haalde ze bijna 700.000 euro op voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld.
 

Anderen lazen ook: Katten Dirk en Dennie winnen social-media-prijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook