Facebook - 12fungieforever12

Fungie de dolfijn wordt vermist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In het Ierse Dingle hebben ze een dorpsdolfijn: Fungie. Het dier leeft daar al jaren voor de kust. Maar Fungie is nu al meer dan een week niet gezien. Daarom zijn bewoners een grote zoekactie gestart. 

Fungie is 38 jaar en woont al jaren aan de kust van het Ierse dorp. Ze houdt van menselijk contact en raakte bevriend met de inwoners van het dorp. Ook toeristen wilden het dier zien en kwamen massaal naar Dingle toe. Er werden zelfs speciale Fugnie-tours georganiseerd, zodat zo veel mogelijk mensen van de dolfijn konden genieten. 

Onvindbaar

Fungie werd elke dag gespot en kreeg zelfs een eigen beeld in het dorp. Tot een week geleden. Vanaf dat moment is het dier onvindbaar en daarom is een grote reddingsactie opgezet. Het hele dorp staat op de uitkijk en speciale duikers zijn aan het zoeken met sonarapparatuur. Die apparaten maken hoge geluiden die Fungie onder water zou moeten kunnen horen. De inwoners doen wat ze kunnen, maar houden er rekening mee dat het dier is overleden, want ze is al 38 jaar. Dolfijnen kunnen ongeveer 48 jaar worden. Maar tot ze dat zeker weten blijven ze met man en macht zoeken.

Facebook 12fungieforever12.

 

Anderen lazen ook: De roze dolfijn is terug, dankzij corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Fungie is een mannetje.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.