Videostill RTV Drenthe

Gehandicapte bever Bikkel bouwt door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Bever Bikkel verloor vorig jaar een poot. Maar hij laat zich niet tegenhouden door zijn handicap. Hij bouwt ijverig door aan een burcht. 

De bever raakte vorig jaar verstrikt in een muskusratten-val. Daardoor verloor hij een van zijn poten. De driepotige bever is zo'n doorzetter, dat hij de toepasselijke naam Bikkel kreeg.

Takken slepen

Bikkel bouwt nu mee aan een burcht. Hij sleept vooral takken met zijn bek, vertelde vrijwilliger Tonnie van de natuurbescherming aan RTV Drenthe. Hij kan geen holen meer graven of dakbedekking maken. Maar gelukkig leeft Bikkel in een familie. Die kunnen helpen met modder sjouwen en graven.

Wildcamera

De beverfamilie wordt goed in de gaten gehouden door wildcamera's. Bikkel is daar regelmatig op te zien. Zoals in dit filmpje van eerder dit jaar:

Anderen lazen ook: Olifanten-mama en dochter na twaalf jaar weer samen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wind het ook echt een bikkel zoon drie potig vriendje die zich niet laat tegenhouden door zijn handicap prachtich om dit te kunnen zien

Dit is zo cool

schattig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.