Foto: AFP

Geheimzinnige redding honden op La Palma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Na de uitbarsting van een vulkaan op La Palma raakte een groep honden ingesloten. Maar toen hun bevrijders aankwamen, waren ze opeens verdwenen. Waar zijn ze heen?

De groep honden zat al twee weken opgesloten in twee lege waterbassins. Daarin wordt normaal water bewaard. Door de vulkaanuitbarsting op het eiland konden helikopters niet zomaar bij ze komen. Daarom werd een grote reddingsactie georganiseerd. Met drones zouden de dieren worden opgetakeld. 

Hier zie je hoe de honden rondliepen in de waterbassins. De tekst gaat verder onder de video.

Plots verdwenen

Er werd dagen geoefend op de redding. Omdat er ook nog papieren moesten worden geregeld, duurde het even voor de dieren echt konden worden gered. Eindelijk was alles klaar. Maar toen het reddingsteam aankwam bij de waterbakken, waren de honden plotseling verdwenen!

Spandoek

Aan de waterbakken hing een groot spandoek. Daarop stond dat de honden veilig zijn. Het doek was ondertekend door het 'A-team'. Een verwijzing naar een televisieserie uit de jaren tachtig. Niemand weet wie die groep is en waar de honden nu zijn. De Spaanse krant ABC denkt dat de baasjes van de honden zelf over de hard geworden lava naar de honden zijn gelopen om ze te redden.

Op sociale media gaat een filmpje rond van het spandoek met daaronder het intro van de serie 'the A-team'. Bekijk het filmpje hier:

Anderen lazen ook: Vulkaanuitbarsting zorgt voor nieuw eilandje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook