syrische tijgers

Geredde Syrische tijgers naar Friesland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

Twee tijgers uit Syrië wonen vanaf maandag in een opvangcentrum in Friesland. De Syrische tijgers Sultan en Sayeeda zijn gered uit de dierentuin in Aleppo, een stad in het noordwesten van Syrië.

Door het oorlogsgeweld in Syrië is de dierentuin zwaar beschadigd. De tijgers werden daar een jaar geleden geboren. Ze hebben het niet makkelijk gehad. Er was niet genoeg te eten en de dieren raakten uitgemergeld. Bovendien waren er de hele tijd bombardementen om hen heen.

Speciale hulp

Samen met een groep leeuwen, hyena’s, beren en honden zijn de jonge tijgers een poosje in Jordanië opgevangen. Op maandag worden Sultan en Sayeeda van het vliegveld van Schiphol naar een opvangcentrum voor katachtigen in Nijeberkoop gebracht. De tijgers hebben een heel zware tijd achter de rug. Gelukkig kan het opvangcentrum de speciale hulp bieden die ze nodig hebben.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Puppy's gered na lawine of Opvang voor oude olifanten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zielig maar gelukkig zijn ze gered. quit echt schattig Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Geweldig, wij moeten op komen voor dieren!! Ze zijn van ons afhankelijk!

Ik vind het zielig

zielig voor die tijgers,maar lief!

Maar waarom hebben ze dat dan niet eerder gedaan? Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.