Rode kardinaal

Gespot: Bijzondere dubbelvogel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de Amerikaanse staat Pennsylvania vliegt een bijzondere vogel rond. De rechterkant is knalrood, de linkerkant lichtbruin. De rode kardinaal is half-mannetje, half-vrouwtje.

Die boze rode vogel uit Angry Birds? Die bestaat echt. Het is een rode kardinaal, een vriendelijk zangvogeltje dat vooral voorkomt in de Verenigde Staten en Mexico. Het mannetje is knalrood, het vrouwtje lichtbruin.

Zeldzame vogel

Maar de rode kardinaal die James Hill laatst fotografeerde, is het allebei! De vogel is half-mannetje, half-vrouwtje. En dat is heel zeldzaam. Er is dan iets anders dan anders gegaan bij de bevruchting van het eitje. Dat gebeurt weleens bij vogels, maar meestal levert dat minder opvallende exemplaren op dan deze.

Uniek moment

‘Ik vogel al 48 jaar en gisteren had ik een eens-in-je-leven, één-in-een-miljoen vogelmoment!’ schreef Hill op Facebook. De Amerikaanse vogelaar maakte in een uur tijd wel vijftig foto’s van het unieke dier.

Foto: James R. Hill, III

Anderen lazen ook: 5 tips om vogels de winter door te helpen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook