Foto: Alamy Limited

Gestolen konijn omgeruild voor ander gestolen konijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Vorige week werden plots konijnen Wipstaartje en Lola meegenomen uit een kinderboerderij. Lola werd teruggebracht, maar niet zomaar. De dieven stalen een ander konijn in de plaats.

Bij kinderboerderij De Knotwilg in Lelystad werden de twee konijnen vorige week meegenomen. Ook namen de dieven een konijnenhok en voer mee vanaf een andere kinderboerderij in de buurt. Een week later was Lola plots terug. De medewerkers waren daar uiteraard heel blij mee, maar al snel zagen ze dat er nu een ander konijn miste. Sneeuwvlokje was verdwenen.

Inruilen

Waarom Lola werd ingeruild voor Sneeuwvlokje? 'Lola is waarschijnlijk te groot voor het hok', vertelt een medewerker aan het AD. De medewerkers denken niet dat de konijnen zijn gestolen om ze iets aan te doen. Maar dat iemand graag twee konijnen wilde voor thuis.

Aangifte 

Medewerkers van de kinderboederij zijn boos op de dieven. Het is niet bekend waar Sneeuwvlokje en Wipstaartje nu zijn. De kinderboerderij heeft wel aangifte gedaan van diefstal en willen voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Daarom zamelen ze nu geld in om camera's op te kunnen hangen.

De konijnen op de foto hierboven zijn niet de konijnen uit dit artikel.

Anderen lazen ook: Harig onderonsje: konijnen op speeddate

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps