Foto: ANP

Gevaarlijk paardenvirus uitgebroken in Spanje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Bij een grote paardenwedstrijd in de Spaanse stad Valencia is het gevaarlijke en besmettelijke rhinovirus uitgebroken. Voor mensen is het niet gevaarlijk, maar paarden kunnen heel ziek worden van het virus. Veel internationale paardenwedstrijden zijn afgeblazen.

21 dierenartsen zijn naar het gebied gestuurd om de zieke dieren te helpen. Vier paarden zijn overleden. Bij het concours in Valencia waren 25 Nederlandse paarden. Dertien staan nu in afzondering in Nederland, twaalf zijn nog in Spanje. De Nederlandse paardensportbond doet er alles aan om er voor te zorgen 'dat alle paarden gezond in Nederland komen en verdere verspreiding van het virus te voorkomen.'

'Heftigste uitbraak'

Het rhinovirus zorgt ervoor dat paarden verkouden of dus nog zieker worden. De internationale paardensportbond FEI spreekt van de 'heftigste uitbraak' in tientallen jaren. Veel internationale paardenwedstrijden zijn afgeblazen. Ook Dutch Masters, dat volgende week zou beginnen in Brabant, gaat niet door.

Anderen lazen ook: Doodgeslagen mug? Stuur hem naar de universiteit

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook