Kat voorlezen

Gezocht: kinderen die willen voorlezen aan... katten!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Dol op katten en op boeken? Dan heeft Dierentehuis Kennemerland in Noord-Holland het ideale klusje voor je. Zij zijn op zoek naar kinderen die hun poezenbeesten willen voorlezen.

'Hierbij nodigen wij kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 uit zich aan te melden om ongeveer dertig minuten voor te lezen voor de katten in het asiel. Een prachtervaring voor kind en kat!' Deze oproep heeft het asiel op zijn website gezet. 

Leesprestaties

Voorlezen voor katten is niet alleen leuk voor de dieren, maar heeft ook veel goede effecten voor kinderen, schrijven ze erbij. Het zou goed zijn voor je leesprestaties, want er is niemand in de buurt die je niveau beoordeelt - op de harige pluizenbeestjes na natuurlijk. En juist omdat er weinig druk op ligt, kun jij stressvrij aan je lees-skills werken.

Rustgevend

Maar ook de asielkatten zelf vinden het fijn om kinderen in hun buurt te hebben. Het voorlezen werkt namelijk rustgevend voor de diertjes. 'Sommige katten zullen er gezellig bij komen zitten en anderen kunnen het voorlezen in alle rust vanaf een afstandje bekijken', aldus het dierentehuis.

Voorleesuurtje

Om de week organiseert het asiel op woensdagmiddag een voorleesuurtje voor asielkatten. Hier vind je meer informatie.

Anderen lazen ook: 'Katten kunnen hun eigen naam herkennen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

appel apple appel appelappel appel appel appel appel appel appel appel appel appel appelflap kaboem

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.