Foto: Gio

Gio (9) helpt cheeta's in nood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wereldwijd leven minder dan zevenduizend cheeta's in het wild. Veel te weinig, vindt Gio (9) uit Amstelveen. En dus vindt hij het tijd voor actie. Met een sponsorfietstocht door safaripark Beekse Bergen zamelt hij zaterdag geld in voor de snelste landdieren.

De meeste jachtluipaarden, zoals de supersnelle beesten ook wel genoemd worden, leven in het Afrikaanse land Botswana. En daar is hun toekomst in gevaar, weet Gio. 'Mensen proberen ze daar te vangen, omdat ze ze als huisdieren willen houden. Maar dat is helemaal niet goed voor ze. In het wild jagen ze en eten ze veel vlees. Bij mensen thuis kan dat helemaal niet. Het zijn geen huisdieren. En zo blijven er straks nog minder over.'

Rondjes langs de dieren

En dus besloot Gio de beesten te helpen. Daarom stapt hij zaterdag, na sluitingstijd, op de fiets om in een uur zoveel mogelijk rondjes van 2,25 kilometer te fietsen door het safaripark. Voor wat extra aandacht voor zijn actie fietsen wereldkampioen BMX Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen met hem mee. 

Superkracht

Van tevoren zamelde Gio via Facebook al meer dan 900 euro in van mensen die het met hem eens zijn. Daardoor heeft hij zijn doel al bijna bereikt. 'Ik hoop dat ik duizend euro ga inzamelen'. Dat geld gaat naar de organisatie Cheetah Conservaton Botswana. Zij helpen de beesten door er onderzoek naar te doen en mensen over de dieren te leren. En daar is Gio erg blij mee. 'Ik hoop dat ze de cheeta's kunnen helpen. Ze zijn zo speciaal en snel. Dat is hun superkracht.'

Foto: Gio

Anderen lazen ook: Haren knippen voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.