Beeld Zoo Perth

Giraf op reis in mega-trailer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Giraf Inkosi uit de dierentuin van Perth begon deze week aan een spannende reis. Hij ging in een speciaal voor hem gemaakte heel hoge trailer de weg op.

De 3-jarige giraf reisde helemaal naar de stad Adelaide, een reis van 2750 kilometer. Dat is ongeveer net zo ver als van Amsterdam naar Istanboel.

Trainen

Voor zo’n reis van bijna veertig uur, zet je een giraf natuurlijk niet even in een paardentrailer. En dus werd er speciaal voor de achthonderd kilo zware en vier meter lange Inkosi een aanhanger op maat gemaakt. Afgelopen maanden is hij door zijn verzorgers getraind op het in- en uitstappen in de aanhanger. Twee verzorgers en een dierenarts reisden met Inkosi mee. Die waren gelukkig niet nodig want de reis ging vlekkeloos.

Beeld Zoo PerthInkosi kon tijdens de rit lekker naar buiten kijken en dat beviel hem zo te zien prima. Andere weggebruikers keken ongetwijfeld hun ogen als ze deze bijzondere passagier voorbij reden.

Inkosi verhuist naar een nieuwe dierentuin omdat hij daar hopelijk voor kleintjes gaat zorgen.

Anderen lazen ook: Giraffen in gevaar

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook