Foto: ANP

Giraffe van bedreigde soort geboren in Beekse Bergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het giraffenkalfje Christine loopt door het binnenverblijf van Safaripark Beekse Bergen alsof ze er al tijden woont, maar daarmee houdt ze je voor de gek. De giraffe werd gisteren geboren. De geboorte is goed nieuws voor haar giraffesoort, die bedreigd wordt.

Het gaat heel goed met Christine. 'Binnen een kwartier na de geboorte stond ze al stevig op haar pootjes en ze drinkt veel bij moeder Gerda. Dat is het belangrijkste bij een pasgeboren giraffe', zegt verzorger Rolf Veenhuizen. Christine hoort bij de Nubische giraffesoort, die nog maar in een paar Afrikaanse landen voorkomt. Die giraffes zijn te herkennen aan de poten. Het onderste deel heeft geen vlekken en is wit. Deze soort heeft ook minder gekartelde vlekken en is vaak wat groter dan anderen.

Bedreigde soort

Deze giraffe is een van de meest bedreigde soorten van de giraffe. Veenhuizen: 'Het gaat absoluut niet goed met ze in het wild. Het leefgebied in Afrika wordt steeds kleiner door ontbossing en omdat er op ze wordt gejaagd door stropers.' Christine is onderdeel van een speciaal programma om ervoor te zorgen dat de soort niet verloren gaat. Dit jaar zijn nog twee Nubische giraffes geboren in Nederland.

Nog even binnen

Het kalfje blijft voorlopig nog even binnen, omdat het buiten nog te koud voor haar is. Zodra het weer wat warmer wordt, mag ze naar buiten.

Hieronder zie je Christine en moeder Gerda in hun binnenverblijf.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Bijzondere giraffe-verhuizing in Kenia.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook