Foto Pramod Neupane-WWF Nepal

Goed Neushoornnieuws uit Nepal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In het Aziatische land Nepal lopen weer wat meer Indische neushoorns rond. In 2015 waren er nog 650, nu zijn dat er 752. Dat is een stijging van zestien procent. 

Om erachter te komen hoe het met de neushoorns gaat, gingen 350 speciaal getrainde mensen op pad om de dieren te tellen in meerdere nationale parken, liet het Wereld Natuur Fonds (WNF) weten. En die spotters telden er dus weer wat meer dan andere jaren. Dat is goed nieuws, want de Indische neushoorn staat als ‘kwetsbaar’ op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten.

Beter beschermd

Volgens die organisatie is er een duidelijke reden voor de stijging. De leefgebieden van de dieren in Nepal worden nu beter beschermd tegen stropers, die de hoorns van de dieren voor veel geld willen verkopen. Er zijn nu speciale parkmanagers, die de gebieden goed in de gaten houden om insluipers tegen te gaan. De Indische neushoorn leeft niet alleen in Nepal, maar ook in buurland India. In totaal leven er nu ongeveer 3500 in het wild.

Anderen lazen ook: Schattig: Neushoorntje geboren in Burgers' Zoo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook