Safaripark Beekse Bergen

Gorilla geboren in Beekse Bergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Beschuit met muisjes (of... banaan) in Safaripark Beekse Bergen. Voor het eerst is daar een gorilla geboren. Extra leuk: het jonkie is al te zien voor bezoekers!

Volgens de verzorgers gaat het goed met de babygorilla en met moeder Kisiwa. Het park noemt de geboorte heel bijzonder. 'Gorillavrouwtjes krijgen maar één keer per vier jaar een jong en in hun hele leven slechts twee tot zes jongen', zegt Rens Willemsen van Safaripark Beekse Bergen.

In het filmpje hieronder zie je de twee apen in hun verblijf, tussen de rest van de gorrila's.

En de naam?

De kleine gorilla heeft nog geen naam en dat zal ook nog wel even zo blijven. Via social media gaat de dierentuin een namenwedstrijd houden. Via Instagram kan er binnenkort gestemd worden. De bekendmaking is op 8 juni, dan is het de internationale dag van de gorilla.

Ik zag twee beren...

Ook in Burgers' Zoo is het feest. Ruim een week geleden werden daar twee Maleise beren geboren. De dierentuin heeft het nieuws nog even geheim gehouden omdat de eerste dagen heel spannend waren. Maleise beren komen kaal en blind ter wereld en hebben hun moeder hard nodig. 'We hebben de moeder en de tweeling volledig met rust gelaten', zo laat de dierentuin weten. 

Net als bij de gorilla's, is ook deze geboorte heel bijzonder. Het is in Nederland voor het eerst dat er kleine Maleise beren bij komen. Wanneer de tweeling te zien is voor bezoekers, is nog niet duidelijk.

Anderen lazen ook: Drie zeldzame Siberische tijgers geboren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ah heel schattig!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.