Grizzly

Grizzly weer beschermd in Amerikaans natuurpark

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Amerikaanse grizzly's kunnen weer rustig slapen. Jagen op deze berensoort mag niet meer in het Amerikaanse natuurpark Yellowstone. De rechter heeft dat nu besloten.

De grizzlybeer werd in 2016 van de lijst beschermde diersoorten in het Yellowstone National Park gehaald. De regering vond toen dat er genoeg beren waren. Jagen zou geen kwaad kunnen. 

Zevenhonderd

Natuurorganisaties spanden een rechtszaak aan. Ze vonden dat de zevenhonderd grizzly's die in het park leven, beschermd moeten worden tegen jagers. 

De rechter gaf hen deze week uiteindelijk gelijk. Door deze beslissing zijn grizzlyberen zijn nu weer beschermde dieren in en rondom Yellowstone.

Veiligheid 

Jagers en boeren waren teleurgesteld. Ze vinden dat ze een aantal beren mogen schieten, voor hun eigen veiligheid en die van hun vee. In Yellowstone park zijn de afgelopen honderdvijftig jaar acht mensen gedood door een grizzly.

Anderen lazen ook: Dag huisbeer, dag troeteljakhals.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.