Grienden

Groep grienden aangespoeld in Nieuw-Zeeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Verdrietig nieuws uit Nieuw-Zeeland. Daar spoelden gisteren 145 grienden (een soort dolfijnen) op het strand aan. Ze werden 's ochtends vroeg ontdekt door een wandelaar. Vrijwilligers die de dieren kwamen helpen, ontdekten dat de helft al niet meer in leven was.

De NOS schrijft dat de grienden in twee groepen, op twee kilometer van elkaar, gestrand waren. Omdat de nog levende dieren er slecht aan toe waren, konden dierenbeschermers ze niet meer redden.

'De kans om de dieren weer terug in zee te krijgen was extreem klein', zegt een van hen.

Verdwaald

Grienden en andere zeezoogdieren, spoelen wel vaker op de kust van Nieuw-Zeeland aan. Waarom dat zo vaak gebeurt is niet duidelijk. Het zou kunnen dat de dieren ziek zijn. Ook extreem weer kan ervoor zorgen dat ze de weg kwijtraken en aanspoelen.

Anderen lazen ook: Dolfijnen onderweg naar Nederland, kan dat? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het jammer voor nederland ik wou dat de tijd terug zou draaien

jehebt gelijk

zo zielig die beestjes*duimomlaag*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.