De kikkerbek is het populairst op Instagram. Foto: Shutterstock

Grumpy kikkerbek is populairste vogel op Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

En de allerpopulairste vogel op Instagram is... De kikkerbek! Duitse onderzoekers hebben dat uitgezocht. Ze bekeken daarvoor duizenden foto's.

De wetenschappers ploegden door meer dan 20.000 vogelfoto's op Instagram. Ze gingen na hoe vaak foto's gezien, geliket en gedeeld werden. En de kikkerbek kwam als winnaar uit de bus. Opmerkelijk, want de vogel kijkt best een beetje 'grumpy'. In 2004 werd hij zelfs uitgeroepen tot 'meest ongelukkig ogende vogel ter wereld'.

Mooi is niet altijd populair

De wetenschappers maken daaruit op dat populariteit niet altijd hoeft samen te hangen met schoonheid. Misschien maakt het hem juist extra grappig en schattig dat hij een beetje chagrijnig kijkt.

Hieronder word je aangestaard door een volwassen kikkerbek. Onder de foto gaat de tekst door.

Kikkerbek (frog mouth) - Shutterstock

Gevederde vrienden

Wie de kikkerbek zelf op de foto wil zetten, zal ver moeten reizen. De vogel leeft in Zuidoost-Azië en Australië. En vraag je je af wat het nut precies is van dit onderzoek? Daar hebben de wetenschappers een antwoord op. 'Aan alle vogelaars, deskundigen en mensen met vogelhuisjes: dit onderzoek geeft u een aantal heerlijke inzichten over het uiterlijk van onze kleine gevederde vrienden en het effect daarvan op mensen.'

Anderen lazen ook: Prijs voor dappere legerhond Leuk

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook