Shark's Skylight door Renee Capozzola

Haaienfoto wint fotoprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een foto van drie rifhaaien en twee meeuwen maakte van Renee Capozzola de Underwater Photographer of the Year 2021. Ze lag er meerdere avonden voor in het water.

Avonden lag Renee Capozzola bij zonsondergang tussen de haaien voordat ze deze foto maakte. En dat werd beloond: de Amerikaanse onderwaterfotografe werd er Underwater Photographer of the Year 2021 mee. Ze schoot het plaatje voor de kust van Moorea, een eiland van Frans-Polynesië.

De jury koos haar foto uit meer dan 4500 inzendingen. Ze won er ook mee in de categorie groothoeklens.

Shark's Skylight door Renee CapozzolaFoto Renee Capozzola/UPY2021

Andere winnaars

Maar er waren nog meer winnaars. Mark Kirkland uit Schotland won maar liefst in drie categorieën: beste Britse onderwaterfotograaf, beste onderwaterfoto in je achtertuin en beste Britse groothoeklensonderwaterfoto. Ook hij lag er meerdere nachten voor in het water. Maar dat vond hij het absoluut waard. Dit is het resultaat:

While You Sleep van Mark Kirkland/UPY2021Foto Mark Kirkland/UPY2021

Beste onderwaterportret

De vis hieronder is een semicossyphus reticulatus. In het Japans heet-ie kobudai, kobu betekent bult. Deze foto is gemaakt door de Japanse fotograaf Ryohei Ito en won in de categorie onderwaterportret. Ook Ito had wel twee weken nodig om zijn winnende foto te schieten.

Guardien Deity door Foto Ryohei Ito/UPY2021Foto Ryohei Ito/UPY2021

Meer winnende onderwaterfoto's zien? Dat kan hier en hier.

Anderen lazen ook: Knuffels op Instagram: Billie de Koala

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook