Semi-naaktslak, foto David Tempelman

(Halve) naaktslak ontdekt met veel te klein huisje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Er is een nieuw en bijzonder diertje ontdekt in Nederland. Het is een soort naaktslak, maar toch ook niet helemaal. Hij heeft namelijk een huisje op zijn rug, maar daar past hij met geen mogelijkheid in.

Deze bijzondere vleeseter werd op gevonden in Zuid-Limburg. Het diertje, dat er een beetje gek uitziet, kroop op een vochtig muurtje naast een spoortunneltje. Als je snel kijkt denk je dat het een naaktslak is, maar laat je niet foppen. Helemaal achteraan, op zijn staart, draagt -ie een piepklein, helmvormig slakkenhuisje met zich mee. Als een soort rugzakje.

Vleesetertje

De 'roodbruine mutsnaaktslak', zoals hij officieel heet, is een vleesetertje. De rover jaagt vaak ondergronds op kleinere slakjes, regenwormen en insectenlarven. De blauwgrijze slak is nog nooit eerder gezien in ons land. Daarom was het voor vinder David Tempelman een grote verrassing. Hij schreef er een stukje over op de site van Nature Today

Anderen lazen ook: Nieuwe apensoort ontdekt in Azie 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook