Foto: AP

Hert na twee jaar verlost van autoband om nek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
pinguin
Myrthe
Timmers

Geen halsband of ketting, maar een zestien kilo wegende autoband. Ruim twee jaar liep een hert in de Amerikaanse staat Colorado daarmee rond zijn nek. Nu is het dier eindelijk van zijn loodzware last verlost. 

Het hert kwam niet van zijn gekke accessoire af, omdat de band muurvast zat rond zijn nek. Boswachters uit de buurt wilden hem wel helpen, maar het hert was veel te bang om hen in de buurt te laten komen. Pas na twee jaar en drie mislukte pogingen lukte het deze week om het dier te vangen. 

Kaal koppie 

Eind goed, al goed? Niet helemaal. De binnenkant van de autoband bleek van keihard staal te zijn, waardoor de boswachters ’m niet konden doorsnijden. En door het gewei konden ze de band ook niet over de kop van het hert schuiven. Uiteindelijk hebben de boswachters het gewei afgesneden. Het hert moet vanaf nu dus met een kaal koppie door het leven. Daardoor kan hij in de paartijd minder indruk maken op vrouwtjes.

Schommels, wasmanden en kerstverlichting 

Het hert is niet de enige in Colorado met een bijzondere look. Eerder kwamen de boswachters er al dieren met schommels, wasmanden en kerstverlichting tegen, waarschijnlijk door mensen achtergelaten in de natuur. Ook in Nederland kunnen dieren er wat van. Damhert Floris liep vorig jaar bijvoorbeeld rond met een regenton in zijn gewei. 

Hieronder zie je een filmpje van het hert met de autoband.

Anderen lazen ook: Knorrende magen voor wilde zwijnen op de Veluwe.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook