Beeld shutterstock

Het gaat goed met de tijgers in Nepal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Goed nieuws over de tijgers in Nepal. Daar leven nu ongeveer 355 tijgers in het wild. En dat zijn er bijna drie keer zoveel als in 2009. 

Afgelopen jaar zijn alle tijgers in een gebied van ruim 18.000 vierkante kilometer, ongeveer de helft van de grootte van België, nauwkeurig geteld. Afgelopen weekend mocht de Nepalese premier op Wereld Tijger Dag de resultaten van die telling in zijn land bekend maken. De premier had alle reden om de cijfers trots te vertellen want het gaat goed met de Nepalese tijgers. In 2009 liepen er nog maar 121 in het wild rond. Nu zijn dat er 355.

Beschermen

In 2010 hebben de landen waar nog tijgers in het wild voorkomen besloten dat hun aantal verdubbeld moest zijn in 2022, het volgende Chinese Jaar van de Tijger. De landen hebben samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) veel gedaan om ze beter te beschermen. Zo werden er speciale gebieden gemaakt waar de roofdieren vrij kunnen leven en werden stropers en illegale handelaren harder aangepakt.

Tellingen

De komende maanden zullen de andere landen ook de aantallen van hun tellingen bekend maken en dan wordt duidelijk of ook zij het doel hebben gehaald. In totaal leven er op dit moment wereldwijd naar schatting 3900 tijgers.

Anderen lazen ook: Geen tijger meer als huisdier in Dubai

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook