Foto: Pixabay
Babbelbeesten

Hoe praten groene meerkatten met elkaar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Elkaar waarschuwen, wegjagen of juist lokken, er wordt er in de dierenwereld heel wat afgekletst en gepraat. Soms met hun stem, maar veel vaker met dansjes, trillingen, scheten of schokken. Deze keer bespreken we hoe groene meerkatten dat doen.

Groene meerkatten houden ervan om lekker naar elkaar te schreeuwen. De in Afrika levende aapjes gebruiken verschillende ‘woorden’ om elkaar te waarschuwen als er roofdieren aankomen.

Verschillende schreeuwen

Voor ieder soort gevaar hebben de beesten een aparte schreeuw. Ze hebben bijvoorbeeld een speciaal geluid voor de een luipaard, voor de wurgslang, voor een arend en voor een luipaard. Heel handig, want zo weten ze direct of ze de boom in moeten klimmen of dat ze juist in de lage struiken moeten schuilen.

Anderen lazen ook: Hoe praten cicaden met elkaar? en Hoe praten haringen met elkaar?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.