zeekoe burgers' zoo

Hoera, baby-zeekoe geboren in Burgers' Zoo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Blij geboortenieuws: er is een jonge zeekoe geboren in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo! Het zwangere zeekoevrouwtje hield het wekenlang spannend, maar afgelopen maandagnacht was het eindelijk zover: een gezonde babykoe werd geboren. Het is waarschijnlijk een mannetje.

Het is het eerste jong van de ruim 5-jarige zeekoe. Daarom wordt het de tijd nog wel even spannend voor de dierverzorgers en biologen.

Opgezwollen tepels

Caribische zeekoeien dragen hun jong tussen de twaalf en veertien maanden. Er waren wel allerlei tekenen dat het vrouwtje in verwachting was, zoals opgezwollen tepels. Maar omdat het maken van een echo bij een zoogdier van honderden kilo’s dat in het water leeft vrij moeilijk is, duurde het weken voordat verzorgers en biologen het zeker wisten.jonge zeekoe

Jongen of meisje

Op dinsdagochtend ontdekten dierverzorgers het zeekoejong. Ze denken dat het een jongen is, maar weten het niet zeker omdat. Zeekoemannen hebben namelijk geen uitwendige geslachtsorganen. Dat gaan de verzorgers en onderzoekers de komende tijd onderzoeken.

Anderen lazen ook: Hoera, kleine panda geboren in Blijdorp!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps