Zwanen

Hoera, besmeurde zwanen zwemmen weer!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Bijna vijfhonderd zwanen die een maand geleden besmeurd raakten met olie zwemmen weer schoon rond. Deze week werd het laatste groepje vrijgelaten in Numansdorp.

De olie kwam van een tankschip dat tegen een steiger botste in de haven van Rotterdam. Er werd direct een reddingsactie gestart: een grote groep vrijwilligers maakte de zwanen schoon en verzorgde ze. 'De olie plakt aan de veren van de zwanen. Normaal gesproken is hun vacht waterdicht, maar nu niet meer. Daardoor zijn veel zwanen onderkoeld geraakt’, vertelde Anette de Bus van Stichting Vogelklas Karel Schot toen. 

Nog niet helemaal opgeruimd

Veertien zwanen hebben nog wat extra tijd nodig om helemaal beter te worden. Zij wonen nu in een vogelopvang in Rotterdam. Het water in de haven is inmiddels weer helemaal schoon. Alleen de kades en de oevers moeten nog worden schoongemaakt. Dat kan een paar maanden duren. 

Anderen lazen ook: Honderden zwanen onder de olie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben blij dat alles weer goed met de zwanen gaat wel zielig Duimomhoog Juichen Blij Blij Juichen Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.