Beeld: Jos Baart

Hoera! De familie Oehoe is Dier van het Jaar 2020

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Hoera! De familie Oehoe mag zich officieel Kidsweek Dier van het Jaar 2020 noemen. De titel hebben ze meer dan verdiend, want ze haalden meer dan de helft de stemmen binnen.

Hoe leuk de drie andere kanshebbers voor de beestachtige titel ook waren: de familie Oehoe steekt er toch echt met kop en schouders bovenuit. Met bijna de helft van de tweeduizend stemmen versloegen de pluizige uilen tijdens de verkiezing reuzenpandababy Fan Xing, damhert Floris en minivarken Thor. 

Plantenbak

De familie Oehoe logeerde wekenlang in een plantenbak op het balkon van Jos Baart in België. Daar was het een gezellige beestenboel. Soms keken ze zelfs mee met de tv. De familie werd steeds beroemder. Maar de kuikens werden zo groot, dat ze steeds uit het nest kukelden. Het werd tijd voor een nieuw plekje. Ze werden naar Natuurhulpcentrum Opglabbeek gebracht. Daar maken ze het heel goed. Binnenkort worden de kuikens door hun verzorgers daar vrijgelaten, de natuur in.

Duizend euro

Met de titel Dier van het Jaar 2020 komt niet alleen eeuwige roem en een beker, maar ook een prijs. Jos Baart mocht duizend euro doneren aan een goed doel naar zijn keuze. Het zal geen verrassing zijn dat hij voor het Natuurhulpcentrum Opglabbeek koos. Baart: ‘Ik ben ontzettend trots dat zoveel kinderen op de oehoes hebben gestemd. Met het geld kan het vogelcentrum heel mooie dingen gaan doen.’

Anderen lazen ook: Dier van het Jaar 2020

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gefeliciteerd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps