Foto: Shutterstock

Hoera! Een olifanten-baby-boom in Kenia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Heel goed nieuws uit Kenia. Het gaat erg goed met de olifanten in dat Afrikaanse land. In tien jaar tijd zijn ze meer dan verdubbeld in aantal. Er wordt in één nationaal park zelfs gesproken over een heuse 'olifanten-baby-boom'. 

Tussen 1989 en 2018 is het aantal olifanten in Kenia ruim verdubbeld. Het aantal schoot omhoog van 16.000 naar meer dan 34.000. Dat maakte de Keniaanse minister van Toerisme gisteren, op Wereldolifantendag, bekend. De mooie cijfers zijn bijvoorbeeld te danken aan de bestrijding van stropers, die de dieren doden voor hun slagtanden.

Gedood om ivoor

Het ivoor verkopen ze voor veel geld. Sommige mensen geloven dat ivoor helende krachten heeft. Ivoor wordt in bepaalde gebieden gezien als iets heel kostbaars. Daar wordt het ook wel ‘het witte goud’ genoemd.

De tekst gaat door onder de foto.

Foto: Shutterstock

140 baby-olifantjes

In het nationaal park Amboseli, bij de grens met Tanzania, zijn in korte tijd zelfs 140 nieuwe baby-olifantjes geboren. Deze olifanten-baby-boom komt niet alleen door de aanpak van stropers. Ook is er de laatste tijd een goede hoeveelheid regen gevallen, waardoor de dieren genoeg te eten hadden. Én er zijn minder toeristen in het gebied door de corona-crisis. Helaas is dat niet goed voor de Keniaanse economie. Maar de olifanten? Die profiteren van de rust, zegt een bekende Keniaanse bioloog tegen de BBC: 'De olifanten zijn overal en ze zijn gelukkig en hebben ruimte.'

Anderen lazen ook: 'Tijd voor een totaalverbod op ivoor'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps