Foto: EPA

Hoera! Schildpad met twee koppen werd 25 jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Er was zaterdag zacht geschrob te horen in het Natuurhistorisch Museum in het Zwitserse Genève. Daar kreeg de tweekoppige schildpad Janus een extra goede wasbeurt met een tandenborstel. En dat was niet zomaar. Het bijzondere beest werd 25 jaar!

Dat-ie zo oud is, heeft-ie te danken aan zijn verzorgers. Die vertroetelen hem voor twee. De Griekse schildpad gaat elke dag in een groene thee/kamillebad, krijgt daarna een massage en geniet van een speciaal dieet van biologische groenten en fruit. Goddelijk!

Twee koppen

Janus, die vernoemd is naar een Romeinse god met twee gezichten, heeft niet alleen twee koppies, maar ook twee harten, twee paar longen en twee verschillende persoonlijkheden. En dat laatste is soms nog wel eens lastig. Want de hoofden willen soms allebei een andere kant uit. Ook passen ze niet samen in het schild. In het wild was-ie lang niet zo oud geworden!

Anderen lazen ook: Veel jonge schildpadden zijn meisjes door klimaatverandering

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook