Foto: Lidie Hatzmann

Hond Guus wint prijs voor bijzondere reddingsactie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Labrador Guus redde begin dit jaar zijn hondenvriend Filos uit het water. Die stoere reddingsactie zorgde ervoor dat hij deze week een prijs mocht ophalen. Hij kreeg de Dog of Fame-award van Hondenspeeltuin Midden-Drenthe in Beilen.

Tijdens een wandeling rond het Lauwersmeer in Groningen zag hond Filos (1,5 jaar, links op de foto hieronder) een rode bal in het water liggen. En die moest natuurlijk gepakt worden! De hond rende het water in. Maar die bal bleek een boei en Filos raakte erin verstrikt met zijn halsband. Zijn baasje Henk zag wat er gebeurde en wilde het water al inrennen om zijn viervoeter te redden. Maar zijn andere hond Guus was 'm voor. De tekst gaat verder na de foto.

Filos en Guus. Foto: Lidie Hatzmann

'Net een film'

Guus leek precies te weten wat er gebeurde. Hij rende het water in en trok zijn vriend los van de boei. Samen zwommen ze weer terug naar de kant. Baasjes Henk en Marga stonden met open mond te kijken. 'Het was net een film', vertelt Henk aan Dagblad van het Noorden

Heldenprijs

Zo'n stoere heldenactie verdient een bijzondere prijs vonden de mensen van Hondenspeeltuin Midden-Drenthe. Zij delen elk jaar de Dog of Fame-award uit aan een hond die iets goeds heeft gedaan. Elke winnaar krijgt een eigen ster op een bord in de hondenspeeltuin. Een mooie prijs, maar Guus was het meest blij met het lekkere bot dat-ie erbij kreeg.

Foto: Guus

Anderen lazen ook: Hond Sam gevangen na tocht van 2000 kilometer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook