Foto: Staatsbosbeheer

Hond Lieve wordt fotomodel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Labradoodle Lieve is verkozen tot de leukste hond van Schoorl. Als prijs mag ze voor een keer werken als fotomodel. Mét een belangrijke boodschap.

In de duinen van Schoorl in Noord-Holland mogen vanaf maandag geen honden meer loslopen. Die regel geldt tot 1 september om broedende dieren, zoals vogels, konijnen en vossen te beschermen. Zij kunnen zich zo in alle rust op hun jonkies richten.

Zoektocht naar fotogenieke hond

Maar hoe laat je die regel nou aan hondenliefhebbers weten? Met een foto van een hond die niet te weerstaan is natuurlijk! Staatsbosbeheer begon een zoektocht om de meest fotogenieke hond te vinden. Meer dan vijfhonderd viervoeters werden aangemeld. Daaruit koos Staatsbosbeheer de knapste negen.

Model en buddyhond

Labradoodle Lieve werd opgegeven door haar baasje Loes. Lieve is niet alleen fotomodel, maar ook buddyhond, vertelt Loes aan NH Nieuws. 'Lieve wordt opgeleid tot buddyhond, omdat ik vaak stress heb. Sinds Lieve er is, is dat veel minder geworden. Dan kan ik met haar naar buiten en daar word ik heel rustig van.'

Aandacht trekken

Op die negen honden mochten mensen stemmen. Omdat Lieve er heel lief uitziet, hoorde zij in dat rijtje thuis, vonden de organisatoren van de wedstrijd. En daar waren de inwoners van Schoorl het mee eens: Lieve kreeg de meeste stemmen en daarom is zij straks (aangelijnd natuurlijk) op een grote foto in het natuurgebied te zien. Aan haar nu dus de taak om met haar lieve snuit de aandacht te trekken van wandelaars. 

Anderen lazen ook: Hond wacht vijf dagen op baasje voor ziekenhuis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook