Foto: Unsplash

Honden kunnen bellen met de Dogphone

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Voelt je hond zich soms alleen als je weg bent? Met de nieuwe DogPhone kan je viervoeter je gewoon even opbellen. 

De gadget is bedacht door onderzoekers uit Finland en Schotland. Hij werkt zo: de hond krijgt een zachte bal die is verbonden aan een laptop van het baasje. Als de hond de bal aanraakt, wordt er automatisch een video-gesprek gestart met de telefoon van het baasje.

Alleen voelen

Volgens de onderzoekers kan de gadget honden helpen die last hebben van verlatingsangst. Als ze zich alleen voelen, kunnen ze even opbellen. Gadgets om met een camera je hond in de gaten te houden bestonden al. Maar met deze DogPhone kan je hond zelf beslissen wanneer hij jou wil zien.

Speelgoed laten zien

De DogPhone is een aantal keer getest met hond Zack. In het begin belde hij vaak per ongeluk op, als hij bijvoorbeeld lag te slapen op de bal of er tegenaan stootte. Volgens de onderzoekers was Zack zich wel bewust van dat hij zijn baasje belde. Zijn oren gingen omhoog en hij liet vaak speelgoed zien voor de camera. Het is nog niet bekend of de uitvinding straks echt te koop is.

Anderen lazen ook: Schattig: hond verstoort weerbericht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook