foto Samantha Kelly

Hondje gered uit ijskoud meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een week geleden was Don Chatten uit de Amerikaanse stad Buffalo nog 'gewoon' vrachtwagenchauffeur. Maar sinds donderdag is hij ineens een held. Hij redde namelijk een hondje uit een ijskoud meer.

Chatten was donderdag zijn eigen twee hondjes aan het uitlaten toen die ineens begonnen te blaffen bij een halfbevroren meertje. Hij keek wat er aan de hand was en zag midden in het meer een hondje spartelen in het ijskoude water. Hij belde 112 maar was bang dat het hondje het niet zo lang meer vol zou houden. Hij besloot daarom zelf maar het meertje in te gaan en het hondje te redden.

Massaal gedeeld

Een andere toevallige voorbijganger maakte een foto vlak na het moment dat Chatten het hondje wist te pakken. De foto van een kletsnatte Chatten met het bibberende hondje werd wereldwijd massaal gedeeld. Veel mensen vinden zijn reddingsactie dapper. Zelf blijft Chatten nuchter. ‘Dat doe je gewoon als je een dierenvriend bent.’ En het hondje? Die bleek weggelopen te zijn en is nu weer terug bij zijn baasje. Jackson heet-ie. Hij bibberde nog een beetje na, maar heeft verder niets aan zijn zwemavontuur overgehouden.

Anderen lazen ook: 'Stop met geleidehonden aaien'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is echt hel schokkend nieuws,
Ik ben wel heel blij dat hij wel is gered, die meneer is echt super

Blij

Arm hondje, wat een geluk dat die man er net was! Duimomhoog

Zielig voor dat hondje

ik vind het echt heel zielig maar je moet de hond niet de schuld geven maar het baasje(als hij die wel heb) want die kan de hond losgelaten of iemand heeft hem het water in gegooid

Echt heel goed van die man! Duimomhoog

echt heel zielig voordat hondje maar wat een geluk dat die man in de buurt was, trouwens had die meneer het ook koud of had die een dikke broek aan ?
ik ben te minste blij dat de politie/abulance er niet echt bij gehaald moest woorden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps