AFP - ijsbeer

Hongerige ijsbeer gespot in bewoonde wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Door de straten, tussen het verkeer en rondom een vuilnisbelt. In de Russische stad Norilsk is een ijsbeer gespot. Het dier lijkt op zoek naar voedsel.

De ijsbeer komt waarschijnlijk van een eiland in de Karazee, dat ligt honderden kilometers verderop. Deskundigen denken dat het dier verdwaald raakte, toen-ie op zoek was naar voedsel. Volgens mensen die de ijsbeer hebben zien lopen, is het dier er slecht aan toe. Zo loopt-ie moeilijk en ziet-ie er heel uitgeput uit. Ze zeggen dat het dier zijn ogen nauwelijks open kan houden.

Terwijl de beer door de stad rondloopt, wordt er nagedacht over waar hij naartoe moet. Volgens buitenlandse media is er een kans dat de verdwaalde viervoeter naar een dierentuin of naar zijn vertrouwde omgeving wordt gebracht.

Het komt vaker voor dat een ijsbeer naar de bewoonde wereld komt voor voedsel. In Norilsk liep in 1977 ook al eens zo'n dier rond. En een paar maanden geleden durfden inwoners van Nova Zembla (Rusland) hun huis niet uit omdat een groep ijsberen op bezoek was.

Anderen lazen ook: Verdwaalde ijsbeer krijgt lift van helikopter.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps