dieren, hitte

Hou je hond koel!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Ga jij uitgebreid klagen en zeuren om ijs als je het heet hebt? Huisdieren niet. Daarom is het belangrijk om ze deze week extra goed in de gaten te houden. Een paar tips.

Bello:
Hijgen, hijgen en nog eens hijgen. Dat is het enige wat een hond kan doen als-ie het heet heeft. Zielig! Ga tijdens deze warme dagen dus alleen ’s morgens vroeg of ’s avonds met hem wandelen. Dan is het iets koeler. Houdt je hond van zwemmen? Doen!

Zorg verder voor genoeg schaduw en water. Oh ja: zet je hond nooit in een warme auto. Dan wordt ie helemaal slap…

Minoes:
Ook bij hitte lossen katten graag hun eigen zaakjes op. Ze doen het automatisch rustig aan en zoeken op eigen houtje het koelste plekje. Het enige wat jij hoeft te doen, is zorgen voor een gevulde waterbak en wat schaduw.

dieren, hitte

Snuffie:
Konijnen háten hitte. Al vanaf 24 graden krijgen ze het zwaar. Zet hun hok dus nooit in de zon. Gooi er liever een nat, wit laken overheen. Of maak zelf koelelementen: stop flesjes water in de vriezer, wikkel er een doek omheen en leg ze in het hooi.

Te heet?
Klagen kan hij niet, maar toch kun je duidelijk merken dat je huisdier het te heet heeft. Hij gaat sneller ademen en wordt hartstikke sloom. De meesten beesten stoppen met eten. Honden beginnen soms te braken.

Als een dier echt niks meer doet en amper op je reageert, zit er maar één ding op: snel koelen met water of koude doeken en de dierenarts bellen!  

Anderen lazen ook: Eerste hulp bij hitte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

bij honden en konijnen is het belangrijk dat je ze koel houd. honden: zorg ervoor dat je je hond voldoende water geeft, en dat je ze alleen in de ochtend en in de avond uit gaat laten. zorg ervoor dat je niet te veel gaat spelen met zulk warm weer. konijn: zorg ervoor dat je het konijn hok in de shaduw of in de schuur zet. leg er een koude doek overeen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.