zo houd je je huisdier koel

Houd je huisdier koel!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Een ijsje, een frisse duik en een dikke laag zonnebrand. Voor jou is het een koud kunstje om deze warme dagen te overleven. Maar veel dieren hebben het zwaar. Hoog tijd om ze een handje te helpen. Hoe? Check dit Eerste hulp bij hitte-lijstje!

zo houd je je huisdier koelHond

Honden houden van water, dus een frisse duik helpt altijd! Laat je hond ook extra drinken tijdens de hitte. Zorg voor een plek in de schaduw en ga in de ochtend en in de avond met hem wandelen. En pas op met lopen op zand of asfalt. Dat kan gloeiend heet zijn. Laat honden ook vooral niet achter in de auto. Ook niet heel even! Net zoals fietsen met je hond rennend naast je: veel te warm!

 

zo houd je je huisdier koelKat

Poezen zorgen wel voor zichzelf. Het enige wat jij moet fiksen is extra drinkwater en een plek met schaduw. Daar kunnen ze dan lekker languit om verder helemaal lekker niks te doen. Heeft je poes het toch te warm? Dan kun je hem een beetje natmaken bij de kop, oren, hals en poten. Alleen als-ie dat fijn vindt natuurlijk!

 

 

zo houd je je huisdier koelKonijn

Al vanaf 24 graden krijgen konijnen het zwaar. Zet hun hok dus uit de zon met een natte, witte doek er overheen. Ook slim: vries plastic flesjes met water in, wikkel ze in een doek en leg ze als koelelement in het hooi. Konijnen kun je, net als katten, een beetje natmaken. Doe dit alleen als ze het willen. En controleer je dier op maden! Met deze hitte groeien ze razendsnel uit eitjes die groene vliegen leggen in de vacht. Konijnen kunnen zelfs aan doodgaan aan deze madenziekte.

 

zo houd je je huisdier koelVogel

Vogels drogen supersnel uit met dit weer. Zet dus een bakje water neer op een veilige (hoge) plek.

 

 

 

 

zo houd je je huisdier koelEgel

Ook egels haten heet. Scharrelen ze bij jou in de tuin? Zet dan op beschutte plekjes schoteltjes water op de grond.

 

Meer tips vind je hier.

Anderen lazen ook: Nationaal Hitteplan van kracht: en nu?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook