Foto: Unsplash

Huisdieren hebben last van drukte in huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Nu iedereen zoveel thuis is, krijgen honden en katten opeens veel meer aandacht. 'Maar soms gaat dat wat te ver', zegt dierenarts Martijntje van der Veer. Dierenartsen zien nieuwe klachten bij huisdieren ontstaan. 

Nu je veel thuis bent, speel je misschien meer met je hond. Of knuffel je de hele dag met je kat. 'Heel leuk natuurlijk, maar ga niet te lang door', zegt dierenarts Martijntje van der Veer. Huisdieren kunnen er klachten van krijgen. 'Er wordt nu bijvoorbeeld zoveel gespeeld met honden, dat de voetzooltjes soms afslijten. Ze rennen dan te veel op harde ondergrond.'

Drukte in huis

Ook sommige katten krijgen last van mensen die opeens de hele dag thuis zijn. 'Katten leven normaal veel op zichzelf, nu het hele gezin thuis is wordt hun rust verstoord. Door de stress gaan sommige katten nu vaker naar de kattenbak om kleine plasjes te doen. Ze hebben dan een soort blaasontsteking', zegt dierenarts Van der Veer. 'Of ze gaan zichzelf door de stress veel meer wassen, waardoor ze plekken op hun huid krijgen.'

Spelletjes spelen

Natuurlijk is het leuk om met je huisdier te spelen en gelukkig kan dat nog steeds. 'Maar zorg ervoor dat hij niet overprikkeld raakt. Als je hond of kat op de grond gaat liggen omdat hij moe is, laat ze dan even met rust', zegt dierenarts Van der Veer. 'Om je dier lichamelijk niet te veel te belasten, kun je ook hersenspelletjes met ze doen. Verstop bijvoorbeeld een bal voor je hond, in plaats van dat hij er achteraan rent. Of geef je kat een prop papier om mee te spelen.'

Anderen lazen ook: 'Je krijgt geen corona van je hond of kat'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij ik heb een vis en hij is heel blij en het is niet druk in huis

Ik ken het, ik heb een hond. Blijkbaar zielig voor hem.

Hoi ik ben laila, ik vindt het fijn om met mij huisdieren te spelen en het geeft jou ook wat meer energie maar sommige honden of katten kunne toch ook allergisch zijn voor aandacht?? Ik hou van huisdieren en heb alle respect naar hun maar ja ze kunne ook gewoon ziek worden en juist in deze tijden moeten we er voor elkaar zijn!!!

Ik vindt dat erg voor die dieren omdat er deze tijden veel met de dieren worden gespeeld en daar door krijgen de huisdieren last van hun huur en van hun pootjes.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.