Huismus

Huismus is meest getelde tuinvogel bij vogeltelling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Heb jij afgelopen weekend met je verrekijker voor het raam gezeten? Bijna 7.500 mensen deden mee met de Nationale Tuinvogeltelling. Samen telden ze meer dan 1,2 miljoen vogels. Opnieuw staat de huismus bovenaan als meest getelde tuinvogel. 

Omdat de Vogelbescherming wil weten hoeveel tuinvogels in Nederlandse tuinen en rondom balkons rondfladderen, vraagt ze elk jaar of mensen willen helpen met tellen. Dit jaar was de telling op 25, 26 en 27 januari. De resultaten kon je doorgeven op de website van de Vogelbescherming of via een speciale app.

Huismus

Net als vorige jaren werd de huismus het vaakst geteld. Op nummer twee staat de koolmees en de derde plaats is voor de vink. 

Merel

Het goede nieuws is dat de merel weer op de vierde plaats staat. Deze vogel duikelde vorig jaar een stuk naar beneden. Dat kwam waarschijnlijk door het usutu-virus, dat dodelijk is voor merels. Of merels nu beter bestand zijn tegen het virus is niet zeker, maar in ieder geval zijn ze weer met meer dan vorig jaar.

Top tien

Hieronder zie je de tien meest getelde tuinvogels.

Vogetelling2019

Anderen lazen ook: Help jij jonge egels de winter door?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook