Hyena

Hyena gewond na aanval van soortgenoten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In dierenpark Beekse Bergen is dit weekend een hyena gewond geraakt. Het dier werd aangevallen door een paar andere hyena's.

De hyena woont nog niet zo lang in de Beekse Bergen. Sinds een paar dagen zit het mannetje in hetzelfde verblijf als zijn soortgenoten. Dat ging de eerste paar dagen goed, maar zaterdag werd het dier opeens aangevallen door vijf vrouwtjes. Het lijkt erop dat ze de nieuweling wilden doden.

Bijten en sleuren

Tijdens het dierengerecht zetten de hyena's hun tanden in de nieuwste bewoner en sleurden hem daarna over de grond. Dat is te zien op een filmpje op Dumpert. Na vijf minuten werd het arme dier gered door de verzorgers van het dierenpark. Zij lokten de agressieve hyena's weg met stukken vlees.

Bijkomen van aanval

Het mannetje werd daarna meteen naar een veilige plek gebracht, waar-ie kan bijkomen van de aanval. Of de gewonde hyena ooit terug gaat naar het verblijf van zijn soortgenoten, is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Laatste ijsbeer in Zuid-Korea overleden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Arm dier, maar ik kan het wel begrijpen! Een nieuweling in een groep kan soms zwaar zijn. Je kent diegene niet, en als dier is het nog moeilijker om het te begrijpen!

Oeps Dat is zielig maar zo is de natuur.

Stom en zielig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.