Foto: Toronto Zoo

IJsbeer Juno benoemd tot korporaal-chef

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

IJsbeer Juno uit de Candadese dierentuin Toronto Zoo heeft promotie gemaakt. Deze maand werd het vrouwtje benoemd tot korporaal-chef. 

Juno woont in de dierentuin, maar werd in 2016 al geadopteerd door het Canadese leger. Twee weken geleden werd ze door hen verrast met een nieuw certificaat op haar verblijf, waardoor bezoekers van het park haar nieuwe functie direct kunnen zien.

Promotie

De carrière van het dier in het leger begon al direct bij haar geboorte. Ze werd toen meteen benoemd tot soldaat. De ijsbeer werd namelijk geboren op 11 november 2015, de dag waarop Candezen overleden militairen herdenken. Canadese troepen landden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk op het strand Juno Beach. Je raadt het al: vandaar de naam. En de speciale behandeling.

Ambassadeur voor soortgenoten

Soldaat Juno werd ouder en verdiende een paar jaar geleden daarom de rang korporaal. Deze maand werd Juno vijf jaar en werd ze benoemd tot korporaal-chef. Een erefunctie, maar toch doet ze ook nuttig werk. Ze heeft namelijk nóg een functie. Samen met haar broers Hudson en Humphrey is ze ambassadeur van ijsberen over de hele wereld, door symbool te staan voor de strijd tegen klimaatverandering. De dierentuin doet er met onderzoek zo veel mogelijk aan om de soortgenoten van Juno te redden. 

Foto: Toronto Zoo

Anderen lazen ook: IJsberen kunnen binnen tachtig jaar uitsterven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps