Tijger

Indiase tijger wandelt record van 1.300 kilometer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Overdag houdt-ie zich schuil, maar 's nachts legt-ie flinke afstanden af. Een tijger in India is al sinds juni aan de wandel. Hij liep al zo'n 1.300 kilometer op zoek naar voedsel, een territorium én een vrouwtje.

Omdat het tijgermannetje een GPS-apparaatje draagt, weten dierenbeschermers dat hij bezig is met een enorm lange wandeling. Misschien wel de langste wandeling die in India ooit van een tijger werd vastgelegd. 

De wandelende tijger heet C1. Hij is de zoon van T1, een vrouwtje dat in het reservaat woont dat C1 afgelopen juni verliet. Hij wandelde daarna dwars door bewoond gebied, langs dorpen en wegen, naar andere provincies. 

Wilde dieren

Onderweg eet C1 wilde dieren, maar ook koeien. Tot nu toe heeft de tijger één keer een aanvaring gehad met mensen. Hij verwondde toen iemand die probeerde foto's van hem te maken.

Natuur

Volgens dierenbeschermers zoekt C1 een eigen territorium, maar zo'n gebied is niet makkelijk te vinden. In India leven ongeveer drieduizend tijgers in het wild. Dat zijn er meer dan een tijd geleden, alleen is er minder wilde natuur waar ze kunnen leven. 

Om te voorkomen dat de wandelende tijger in de problemen raakt - én omdat de batterij van zijn GPS bijna leeg is - is het plan om hem toch te vangen. Hij gaat dan naar een geschikt bos in de buurt. Waar dat precies is, is nog niet duidelijk.

Anderen lazen ook: Friese tijger Caruso is verhuisd naar Zuid-Afrika.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

nu een nijlpaard van 1 kilootje

Pppppppppooooooooeeeeeeeeppppppppiiiiiiiii

Ik wil een tijger als huisdier (maar dan moet de tijger wel lief zijn)

Ik vind dat je wel een tijger mag maar dat is eigenlijk dierenmishandeling het is slecht voor de tijgers ze hebben een groot gebied nodig.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.